top of page
Lekkerinjehuid-shootmei21-0782.jpg

Orthomoleculair huidspecialist.

Ortho.. wat?!

Tja het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk simpeler dan je denkt!

Het belangrijkste in orthomoleculaire voeding is namelijk het behouden en optimaliseren van gezondheid met behulp van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstofjes. Het speelt in op het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Oftewel; de juiste voedingsstoffen die jou gaan helpen om je goed te voelen! 

Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijk rol spelen bij de preventie en behandeling van ziektes. Medicatie wordt niet per se uitgesloten, maar is pas aan de orde wanneer aan leeftijsl, voeding en het opheffen van tekorten aan vitamines en mineralen gewerkt werd.

Foto van eten

Jouw huidprobleem is een signaal van het lichaam

Wat vaak wordt gedacht is dat mensen met bijvoorbeeld acné een vette huid hebben. Vervolgens wordt er een behandeling ingezet om van buitenaf jouw huid te verdunnen, zodat "hij zich kan gaan vernieuwen". 

Eigenlijk ga je dan juist averechts werken. In het lichaam is er iets wat jouw huidprobleem namelijk triggerd. Dat kan bijvoorbeeld een probleem in de darmen zijn: de darmen zijn uit balans, slechte bacterien kunnen binnendringen, goede bacterien verminderen. Dit kan zich onder andere in de huid uiten. 

Als je dus je huid van buitenaf ook nog eens gaat verdunnen, komen er naast slechte stofjes via de darmwand ook slechte stofjes via je huid binnen

Mijn aanpak: terug naar de basis. Wat stop je in je mond, hoe kauw je, hoe verwerkt jouw lichaam de voedingsstoffen, worden de voedingsstoffen opgenomen? Etc. Etc. 

Door deze aanpak kun je onder andere jouw darmwand sterk maken, zodat deze jou kan gaan beschermen. Vervolgens bouw je van buitenaf een beschermlaagje op door producten te gebruiken die jouw huid niet verdunnen maar juist versterken! 

bottom of page